גלולות יסמין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/02/2014 | 20:28 | מאת: מלכה

שלום,אני משתמשת בגלולות יסמין במשך שנה,,קראתי שגלולות עלולות להיות מסוכנות מאד.אני צעירה בת 22 לא מעשנת אחרי ילד אחד. השאלה עוד כמה זמן מומלץ להשתמש בגלולות. שאלה שניה. רופאה הנשים שלי אמרה לי כי ניתן ליטול יסמין במשך 6 שבועות ברצף ללא הפסקה של 7 ימים. האם זה אכן נכון ולא מזיק ? תודה

מלכה שלום, השימוש בגלולות למניעת הריון (מסוגים שונים) עלול לגרום לעליה בסיכון לפתח קרישי דם. סיכון זה עולה בנשים מעשנות, עם הגיל (בעיקר מעל גיל 35), בנשים בעלות עודף משקל ובנשים בעלות היסטוריה משפחתית או אישית של היווצרות קרישי דם. רמות גבוהות של שומנים וכולסטרול בדם גם מקושרות לעליה בסיכון זה, וכן נשים הסובלות ממיגרנה. אם אין לך גורמי סיכון להיווצרות קרישי דם, ואין לך התוויות נגד, אין מניעה שתמשיכי ליטול את הגלולות. בהמשך, תוכלי לעשות עם רופאך הערכה מחודשת של השימוש בגלולות (ייתכן שתפסיקי כדי להיכנס להריון, ייתכן ובהמשך תחליטו על שימוש בהתקן תוך רחמי, ועוד). ניתן לדלג על ההפסקה בין חבילות ולהמשיך ישירות לחבילה הבאה, בתנאי שזה לא לזמן ממושך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות