גזים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/02/2014 | 10:53 | מאת: שלומית

יש לי גזים ועצירות חזקים כבר כמה זמן, מה אפשר לעשות?

15/02/2014 | 18:32 | מאת: נורית

לפני שתקחי כדורים או כל דהר הדרוש מרשם וסביר להניח גם כימיקלי, הייתי מציעה לך לשתות הרבה מיים; לאכול במייה, תמרים, שזיפים... מומלץ ירקות מבושלים שירככו את הפעולת מעיים. אם זה עדיין לא עןזר אז כדאי ללכת לרופא לאחר שניסית דהרי טבע שלא מזיקים.

שלומית שלום, חשוב לדעת מהו הרקע להפרעות העיכול. ייתכן ומדובר בתזונה דלה בסיבים, שתייה לא מספקת, מחלות רקע או תרופות כרוניות, הפרעות עיכול גורמי תזונה שונים. חשוב להגדיל את כמות הסיבים בתזונה ע"י אכילת פירות וירקות, דגנים מלאים וסובין (ניתן לרכוש גם תכשירי סיבים בבתי מרקחת), ולהרבות בשתיית מים. ניתן להוסיף תכשיר פרוביוטי עם או בלי אנזימי עיכול. ניתן להשתמש בתוספי תזונה נגד עצירות, אך עדיף שימוש נקודתי ולא קבוע. מבחינה תרופתית קיימים תכשירים סופחי גזים על בסיס פחם או סימתיקון. קיימות גם תרופות נגד עצירות ללא מרשם, התייעצי לגביהן עם הרוקח/ת הקהילתי/ת שלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות