סינופד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/02/2014 | 16:51 | מאת: שירה

אני כבר תקופה משתעלת ואין לי נזלת . הייתי היום אצל הרופא והוא נתן לי סינופד ואריוס. לפי מה שהבנתי על התרופה היא יותר מיועדת לגודש באף ולא לגרון . שתי התרופות . גם קראתי שהן תרופות ממכרות ולא כל כך עוזרות. מבקשת ממך יעוצ על התרופות הללו והאם כדאי לי להתחיל לקחת את הכדורים, אני בסך הכל סובלת משיעול יבש שלא עובר לי. בתודה

שירה שלום, סינופד היא תרופה נוגדת גודש (באף ובאוזניים). אריוס היא תרופה אנטי אלרגית, היכולה לשמש לטיפול בשיעול על רקע אלרגי או על רקע נזלת (בגלל אפקט מייבש שיש לה). איני יודעת על איזה רקע נרשמו לך ומה איבחן הרופא, ולכן קשה לי להתייחס לשאלה אם כדאי להתחיל את הטיפול. אם מלבד השיעול, אין לך בעיות רפואיות אחרות (ואינך נוטלת תרופות המתנגשות עם הטיפול שנרשם לך), התרופות הללו נחשבות יחסית בטוחות ובעלות מיעוט תופעות לוואי, ואין סכנה ממשית בטיפול קצר טווח בהן. אם השיעול ממשיך, כדאי לברר ממה נגרם. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות