חיסונים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/02/2014 | 16:57 | מאת: סיגל

הי האם כדאי למרוח משחה מאלחשת כמו אמלה לפני חיסון לתינוק בן 4 חודשים. הבנתי שהחומר נכנס למחזור הדם של הגוף האם זה בטוח?

סיגל שלום, התרופה מותרת לשימוש בתינוקות. אם משתמשים בה לפי טבלת המינונים המצוינת בעלון לצרכן ואין התוויות נגד (גם כן מצוין בעלון לצרכן), אין סכנה משימוש נקודתי בה, למרות שיש ספיגה מסוימת. לגבי השאלה אם כדאי למרוח משחה מאלחשת לפני חיסון באופן עקרוני, זה תלוי בכם. כמו שאמרתי, אם אין התוויות נגד, אין סיכון משמעותי, אך לדעתי האישית, הכאב מהחיסון אינו נוראי ולא מחייב התערבות תרופתית (אך זו רק דעתי האישית). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות