קבותרים, דיכאון וירידה במשקל..

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/02/2014 | 19:16 | מאת: יפעת

שלום רב במסגרת ניסיונותי להיכנס להיריון נגלה אצלי גידול שפיר בבלוטת יתרת המוח הגורם לעלייה ברמת הפרולקטין. האנדוקרינולוג הנחה אותי לקחת פעם בשבוע קבותרים 0.5 מ"ג עד שאכנס להיריון. בינתיים אני לוקחת את הכדור כבר חמישה שבועות ואכן רמת הפרולקטין ירדה מ-1450 ל-60 והמחזור שלי תחיל להסתדר. עם זאת אני חשה בחודש האחרון תחושת דיכאון כבדה וחוסר תיאבון שהביא אותי לירידה במשקל של 4 ק"ג בחודש אחד. כרגע אני שוקלת 45.5 ק"ג שזה מעט למישהי שרוצה לחזק את הגוף שלה לקראת היריון. ברצוני לדעת האם יש קשר בין הכדור לתחושת הדיכאון ולחוסר התיאבון? אני עוברת לאחרונה תקופה לא קלה וישר שייכתי את הדיכאון לתקופה זו, אך הבנתי שיכול להיות קשר גם לכדור. אודה לתשובה מהירה בנושא. תודה רבה, יפעת

יפעת שלום, אין דיווח על יריד בתאבון או ירידה במשקל עקב השימוש בקבותרים, אך ייתכן וזה נובע מהדכאון שאת חשה. יש דיווחים על דכאון בעקבות הטיפול בתרופה זו (באחוזים נמוכים). לא אוכל לדעת ממה נובעת תחושת הדכאון (תקופה קשה או טיפול תרופתי) ולכן דרוש המשך בירור (בעיקר בגלל שיש כבר השלכות גופניות כמו ירידה במשקל ומשקל גוף נמוך). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות