cardiloc 2.5mg

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/02/2014 | 10:37 | מאת: רוני

עברתי צינטור לפני שלוש שנים. אני לוקח פלוויקס 75 מג ואספירין 100 מג פעם ביומיים . ביום שאינני לוקח אספירין אני לוקח q10 .קבלתי המלצה מרופא המשפחה לקחת cardiloc מג2.5 . מה דעתך. לא ידוע לי על הפרעות בלב.אני מתעמל 3 פעמים בשבוע בחדר כושר

רוני שלום, ראשית, מדוע אינך לוקח אספירין כל יום? מדובר בתרופה חשובה למניעה שניונית של אירועי לב, לאור ההיסטוריה שלך. האם זו הנחייה מפורשת או שאתה זאת על דעת עצמך? לגבי קרדילוק, הוספת תרופה צריכה להיות מלווה באינדיקציה. כלומר, בעיה רפואית שהרופא זיהה אצלך, שהתרופה שנתנה לך מותווית לה. התרופה קרדילוק ניתנת לטיפול ביתר לחץ דם, באנגינה פקטוריס (מחלת לב איסכמית) ובאי ספיקת לב מאוזנת. ליאת

19/02/2014 | 17:13 | מאת: רוני

בבדיקה אנוסקופיה רופא הגסטרו אמר לי שיש לי כיבים בושט וכנראה יש שם דימום.הוא חשב שאספירין גורם לכך ובקש שאפחית את המינון ל50 מג דהיינן פעם ביומיים. גם בתיעצות עם קרדיאולוג הוא הי סכם לקביעה והפחית לי את האספירין אני לוקח גם דיזותיאזיד 25 מג כל בקר.החשש שלי שבדור קרדילוק יגרום לי יותר נזק מתועלת.כוונתי דלול דם גבוה יותר.ותודה על תשובתך המהירה.

רוני שלום, קרדילוק לא גורמת לדילול דם, ולכן לא אמורה להחמיר את בעיית הכיבים בושט. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות