הנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/02/2014 | 13:46 | מאת: לין

אני מניקה כשלושה חודשים ויש לי אודם וכאב סביב הפטמה.כיצד ניתן להסיר את האדמומיות. רופא משפחה הביא לי אנטיביוטיקה אך האודם והכאב מסרבים לעבור ולמה זה קורה אחרי שלושה חודשים זה לא תופעה המןכרת בתחילת הנקה?

לין שלום, תופעה של סדקים וכאב בפטמות היא אופיינית לתחילת הנקה, בגלל תהליך הלמידה של התינוק והאם( איך להיניק ולינוק). לעיתים מתפתח זיהום (חיידקי או פטרייתי), ולכן יכולה להיות תופעת אדמומיות גם אחרי מספר חודשים. כנראה שהרופא אבחן זיהום חיידקי ולכן רשם אנטיביוטיקה. אם אחרי מספר ימים אין הקלה בכאב, חזרי לרופא לקבלת טיפול חליפי. תוכלי בינתיים להיעזר במשחת הנקה מהמגוון הקיים ו/או בפטמות סיליקון להגנה על הפטמה בזמן הנקה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות