כאב גרון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/02/2014 | 00:52 | מאת: סיגל

יש לי כאב גרון , נאמר לי שיש ערכה ביתית לבדיקת משטח גרון איפה אני יכולה למצוא - ניו פארם/סופר פארם ? האם מומלץ לעשות לבד או לפנות לרופא שיבדוק קודם הוא ?

סיגל שלום, קיימת ערכה ביתית לבדיקת סטרפטוקוק בגרון. ניתן לרכוש אותה כמעט בכל בתי המרקחת. יתרונותיה, תשובה מהירה (זה חשוב בשעות הערב או בסופי שבוע כשאין שירותי מעבדה בקופ"ח), ותשובה שהיא לרוב מהימנה. חסרון של הבדיקה הוא, שתשובה שלילית לא בהכרח מעידה על היעדר זיהום חיידקי ובמצבים מסוימים רופא ירצה לבצע בנוסף משטח גרון. התשובה המדויקת ביותר ניתנת ע"י משטח גרון שנשלח למעבדת קופת חולים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות