טיפות להרחבת אישונים -בת 3 וחצי- דחוף בבקשה!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/02/2014 | 15:33 | מאת: מיכלי

שלום רב, בבדיקת סקר ראיה של טיפת חלב אמרו לנו כי הבת שלנו לא רואה טוב בעין ימין ולכן הפנו אותנו לרופא עיניים. אתמול היינו עם הבת שלנו - בת 3 וחצי אצל רופאת עיניים. תחילה הרופאה עשתה לה בדיקת ראיה פשוטה ואחר כך שמה לה 2 סוגים של טיפות להרחבת האישונים. לאחר ששמה לה את הטיפות האלה, שמתי לב, במקרה, כי על סוג אחד של טיפות היה תאריך תוקף 10/2013 שזה כבר עבר לפני כארבעה חודשים(היום אנו ב- 2/2014)!!! מאד נבהלתי, בכל זאת היא כבר שמה לה בעיניים את הטיפות האלה מבלי לבדוק אפילו! שאלותיי: האם טיפות אלה שפגו תוקף ב-10/2013 יכולות לגרום לבת שלי לבעיות בעיניים ו/או בראייה? או לנזק כלשהו? אני מאז לא מפסיקה לחשוב על זה ודואגת!!!

מיכל שלום, לא ציינת את שם הטיפות, אך ברוב המקרים פג התוקף מציין ירידה בפעילות הרפואית. שימי לב לסימנים של זיהום בעין (אם מדובר בבקבוק שהיה פתוח למשך יותר מחודש, זה מעלה את הסיכוי להזדהמות הטיפות). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות