תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/02/2014 | 10:54 | מאת: דרומית

שלום רב, מזה מס' חודשים אני מטופלת בתרופות הבאות: אימורן 50, סימבלטה 60, פרווי'יל 200, לנטון 30 , בכל בוקר. פעם בחודש טיפול 1000 מ"ג סומדרול דרך הוריד. טיפות עיניים טרווטאן להורדת לחץ בעין אחת. בחודש האחרון קיבלתי הוראה לעלות את מינון האימורן ל- 75, ובכל ערב לקחת כדור בקלוסאל , בתחילה במינון 5, לאחר שבוע 10, לאחר שבוע נוסף 15, ולאחר מכן 20 ובמינון זה להמשיך הלאה. מאז שהעליתי את מינון האימורן ל-75 בכל בוקר והתחלתי לקבל את הבקלוסאל בכל ערב אני מרגישה רע מאוד, בהתחלה היו סחרחורות ותחושה לא טובה בעיניים (כעת פחות) ועד היום תופעות של בחילה ותחושה לא נעימה בכיבה שמאוד מעיקה ,חולשה ועייפות רבה המקשים עליי לתפקד. הרופא המליץ לרדת במינון של הבקלוסאל ואם המצב ממשיך להפסיק לחלוטין, השאלה שלי איך אני יכולה לדעת אם התופעות הן מהכדור הזה או יתכן מעליית המינון של האימורן (אציין שב- 50 אימורן לא היתה בעיה)אציין שיש לי בקע בסרעפת אם זה משפיע באיזה אופן. והאם יש בעיה של שילוב בין התרופות הנ"ל? תודה רבה ויום טוב

שלום, לפי התופעות שתיארת, זה מתאים יותר לתופעות לוואי של בקלוסאל, אך גם אימוראן גורם לתחושה לא נעימה בבטן. כדי לדעת איזה מהכדורים אחראי לתופעת הלוואי, עלייך לפעול על פי הנחיות הרופא. אם הפחתת מינון או הפסקה של הטיפול בבקלוסאל תפתור את הבעיה, תוכלי לדעת שהתופעות נובעות מתרופה זו. אין התנגשויות בין התרופות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות