קונטרלוק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/02/2014 | 15:14 | מאת: שולמית

אני בת 59 לאחר 3 ניתוחים להוצאת גרורות בכבד, וגידול מהמעי הגס, בגלל תסמונת של מעי רגיז אני מקבלת קונטרלוק 20מג. שאלתי האם זה משפיע על תפקודי כבד??? והאם יש תרופה שלא מופרשת מהכבד ועוזרת לתסימיני המעי הרגיז?? תודה.

שולמית שלום, קונטרולוק עשויה לגרום לעלייה בתפקודי כבד, אך זה באחוזים נמוכים (לא תופעת לוואי נפוצה). מכיוון שמדובר בתרופה שמותווית לבעיות חומציות בקיבה ולאו דווקא למעי רגיז, אני אתייחס לתרופות אחרות לאותה מטרה. גם לאומפרזול, אסאומפרזול ולנסופראזול (מאותה משפחה כימית) יש דיווחים על השפעה על הכבד. תרופות ממשפחה כימית אחרת לאותה מטרה כמו פמוטידין, רניטידין וסימטידין גם בעלות פוטנציאל לפגיעה בכבד. ברוב התרופות מדובר בתופעת לוואי לא נפוצה. טיפול במעי רגיז כולל שינויי תזונה ואורח חיים וטיפול תרופתי בהתאם לסימפטומים שהסינדרום מציג. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות