פתרון לתופעות לוואי של SSRI

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/03/2014 | 23:06 | מאת: תומר

אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג במשך כשנתיים עקב חרדות, מצב רוח ירוד, ודיכאון בינוני,השתעממות מכל דבר, הכדור עוזר בעיקר לחרדות והתקפי פאניקה אך לדיכאון לא מסייע בכלל וגם לא למצב רוח, בנוסף תופעות לוואי: השמנה, עייפות, קושי להתרכז ולזכור דברים, ערפול. האם כדור המעכב ספיגה של דופאמין כמו ריטלין או וולבוטרין יכול לעזור לנטרל את תופעות הלוואי שאני סובל מהן מבלי לעורר את החרדות וההתקפי פאניקה? או האם עדיף כדור שמעכב ספיגה של נורדרנלין כמו אדרונקס? מה יותר יכול לעזור לבעיית העייפות והקושי להתרכז ובעיות זכרון? כמובן שלא יגרום לפיתוח בשנית של התקפי פאניקה וחרדות קשות.

תומר שלום, השימוש בריטלין דורש אבחנה של בעיית קשב וריכוז, ותיעשה ע"י רופא. שימוש בריטלין תוך כדי שימוש בנוגדי דכאון, מחייב מעקב על תופעות לוואי. בכל מקרה, ריטלין אינו טיפול נגד דכאון, שציינת שאתה עדיין סובל ממנו. אדרונקס עשויה לעזור להפרעות בריכוז, אך יכולה להחמיר תופעות חרדה וולבוטרין לעיתים גורמת לירידה במשקל, אך פוגעת בריכוז. אתה צריך להתייעץ עם רופא מומחה לגבי אסטרטגיית טיפול המתאימה ביותר עבורך. ייתכן ותנסו החלפת תרופה או הוספת תרופה אחרת. קח בחשבון שלפעמים צריך לעבור מספר תכשירים עד שמגיעים לאיזון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות