חיסון לשלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/03/2014 | 13:44 | מאת: זהבה

שלום ליאת, בת 71 המטופלת באלטרוקסין, אנלפריל, קרטיה וגלוקומין. ברקע סרטן שד ישן. שוקלת לחסן עצמי כנגד שלבקת חוגרת. מה את יכולה לומר לגבי הסיכונים שבמתן החיסון ולגבי תופעות הלוואי האפשריות. והאם לדעתך, אדם במצבי צריך להתחסן. תודה עבור עזרתך, זהבה

זהבה שלום, מבחינת גיל, את משתייכת לאוכלוסיה שלה מיועד החיסון. החיסון לא ניתן במצב שיש רגישות יתר לאחד ממרכיבי החיסון או במצב של דיכוי חיסוני. אם סרטן השד שהיה לך עירב גם את המערכת הלימפתית, ייתכן ולא תקבלי את החיסון. ההחלטה אם לבצע את החיסון (בתנאי שאין לך התוויות נגד), היא שלך. ליאת

04/03/2014 | 09:48 | מאת: זהבה

תודה עבור תגובתך. הסרטן שלי היה ללא גרורות ו/או פגיעה בבלוטות לימפה. הפגיעה היחידה היתה ניתוחית. אך עדיין רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי האפשריות של החיסון ומהם המרכיבים שאני עלולה להיות רגישה אליהם. תודה

מנהל פורום תרופות ורוקחות