סרנדה, Co Q10 וכו'

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/03/2014 | 14:54 | מאת: אבי

שלום מזה מספר שנים מטופל בסרנדה בשל תופעות של חוסר שקט, חוסר יציבות, תחושות של כאילו בהלה וכו' התחלתי בכדור לפני שנים בהמשך עליתי לשניים ואח"כ ירדתי שוב לכדור ביום. בשנתיים-שלוש האחרונות נוהג לקחת כדור אחד ליום לפני היציאה לעבודה פרט לימי שישי ושבת. לפני שבועיים נותרתי לראשונה ללא הכדורים וכך יצא שבמשך שבוע לא נטלתי אותו כלל כאשר לא הרגשתי בעיה בהתחלה אך לאחר שבוע הרגשתי מעט כאילו התופעות חוזרות. בסוף השבוע האחרון התחלתי שוב לקחת את הכדור אחת ליום כמו תמיד. בנוסף לפני כשבועיים התחלתי לקחת כדור Co Q10 גם אותו בבוקר לפני היציאה מהבית יחד עם הסרנדה. השאלות שלי: 1. האם ההפסקה של שבוע בסרנדה יכול לגרום לתופעות כלשהם או לנזק ? 2. האם החזרה לכדור ביום אינה בעייתית ואינה צריכה להתבצע בהדרגה ? 3. האם לאחר הפסקה זו שוב ייקח לכדור מספר שבועות עד שהוא יתחיל להשפיע ואז אני עשוי לחוש באותן תופעות שהיו לי בעבר למרות התחלת הנטילה מחדש ? 4. בערב אני לוקח לאחר ארוחה בסביבות 21:00-22:00 כדור לסוכר (מטפורמין ודומיו) ולפני השינה קרוב לחצות כדור לכולסטרול - האם זמני הנטילה של כל הכדורים בסדר ואין בעיה בצורה ובזמנים שאני לוקח אותם ? 5. האם יש תקופה כלשהיא עד אשר ניךן להתחיל ולהרגיש בהשפעת כדור ה-Q10 ? המון תודה על היעוץ

אבי שלום, הפסקת כדורים מהסוג של סרנדה אמורה להיות הדרגתית כדי למנוע תופעת ריבאונד (חזרה של הסימפטומים שהובילו ללקיחת התרופה). וזה כנראה מה שחשת. החלטה להפסיק טיפול מסוג זה צריכה להיעשות רק בהתייעצות עם רופא. כמו-כן, מומלץ לקחת את הכדורים ברצף. הפסקה של שבוע לא מחייבת התחלה הדרגתית בטיפול המחודש, בעיקר כשמדובר בכדור אחד ביום (אני מניחה שמדובר במינון של 50 מ"ג). כמובן שאם אתה מרגיש תופעות לוואי בעקבות השימוש מחדש בכדור, כנראה שעבורך יש צורך בהתחלה במינון נמוך יותר ויש להתייעץ בנושא עם רופא. מכיוון שכבר התחלת להרגיש מחדש את הסימפטומים שהרגשת לפני הטיפול בתרופה זו, יש סבירות גבוהה שייקח פרק זמן עד שתרגיש בהטבה (כמו בהתחלה הראשונית שח התרופה). זמני נטילת התרופות נכונים. ייתכן פרק זמן של מספר שבועות עד שתחוש בהשפעת ה-Q-10. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות