האם מותר להשתמש ב'ראונק' בהריון?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/03/2014 | 23:53 | מאת: מתן

שלום! רציתי לדעת האם מותר להשתמש בתכשיר 'ראונק' במהלך ההריון? גם אם יש סיכוי קטן לתופעה לא רצויה אשמח לדעת. תודה רבה!

מתן שלום, מתן תרופות במהלך הריון מחייב התייעצות עם רופא. החומר הפעיל בראונק נמצא בקטגוריית הריון B (על פי ה-FDA) וזה אומר שמחקרים בחיות התרופה לא הראתה נזק לעוברי החיות, אך שאין מספיק מידע מנשים שנטלו תכשיר זה בהריון. ממעט הנשים שכן נבדקו, אין עדויות לנזק או תופעות לוואי לעובר. מידע מפורט יותר ניתן להשיג במרכזי יעוץ טרטולוגי. ליאת

10/03/2014 | 18:46 | מאת: מתן

תודה רבה על התשובה! זה מאוד עוזר, ואשתדל גם להייעץ עם רופא בעז"ה. שבוע טוב :)

מנהל פורום תרופות ורוקחות