Omeprazole

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/03/2014 | 13:43 | מאת: דני

מצאו אצלי לפני כמה שנים דלקת ושט קלה, יש לי לפעמים צרבת וריפלוקס. Omeprazole 20 mg עוזר מאוד, פוטר את הבעיה. האם מותר לקחת קפליה כל יום? איזה תקופה רצוף? חייבים הפסקות? (כמובן בגלל תופעות לוואי וסיבוכים אפשריים). בתודה. דני.

דני שלום, על-פי פרוטוקול הטיפול בתרופה זו, אומפרדקס לטיפול בריפלוקס ניתן לתקופה של עד 4 שבועות. כשיש דלקת בוושט, ניתן לתת טיפול עד 8 שבועות. שימוש ממושך עלול לגרום לאוסטיאופורוזיס ולירידה ברמות מינרלים כמו מגנזיום בדם. על-פי שיקול דעתו של הרופא, ניתן לתת לתקופה ארוכה יותר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות