VITAMIN D

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/03/2014 | 01:09 | מאת: נתנאל

שלום כבר חצי שנה שאני נוטל ויטמין D במינון של 2000 ליום, עשיתי בדיקת דם, והתוצאות 20.40 VITAMIN D 25-OH 20.40 NG/ML VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY לפני חצי שנה הערכים היו 14.40 לפני שנה הערכים היו - 8.03 האם לאחר חצי שנה של 2000 מ"ל זה כבר היה אמור להיות תקין? או שיש בעיה כלשהי אצלי (ספיגה/בריחה וכדו') האם להמשיך לקחת תוסף? לכמה זמן? באיזה מינון? תודה רבה

נתנאל שלום, רמות ויטמין D של 20.4 זה אמנם שיפור משמעותי ממה שהיה לך, אך זה עדיין מצביע על חוסר (רמה גבולית). מכיוון שהתחלת ברמה מאוד נמוכה לוקח זמן לרמות להגיע לערכים נורמליים בדם. תמשיך לקחת את התוסף עד שהרמות בדם יהיו תקינות. תוכל להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הפחתת המינון היומי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות