פגיעת תרופות בכבד?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/03/2014 | 22:12 | מאת: דוד

אני לוקח די בקביעות את התרופות בונדורמין ורוקסט פלוס. מכיוון ששניהם בעלות פוטנציאל התמכרות אני משתדל למעט, ולוקח לא יותר מ3-4 כדורים בשבוע. בעלון לצרכן רשום ששימוש ממושך עלול לפגוע בכבד (בעיקר בגלל הפרצטמול) ויש לעשות בדיקות תקופתיות, אבל רופא המשפחה שלי מסרב וטוען שאין חשש. האם באמת קיים חשש במינון כזה? האם כדאי להיזהר? לעשות משהו? בן 30 תודה רבה!

דוד שלום, אם אינך חורג מהמינון היומי המותר או אינך נוטל את המינון היומי המקסימלי במשך מספר ימים ברצף, הסיכון לפגיעה כבדית נמוך מאוד. אסור לצרוך אלכוהול במהלך טיפול בפרצטמול או ליטול תרופות אחרות שמכילות פרצטמול בנוסף. אם יש לך מחלת כבד או כליות ברקע, עליך להתייעץ עם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות