שילוב אלטרולט ומירו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/03/2014 | 12:31 | מאת: אביב

הומלץ לי ע"י הרופא שילוב של אלטרולט 10 מ"ג ומירו 7.5 עד 15 מ"ג (מינון לפי הצורך) לפני השינה (חרדה + בעיות שינה). אני גם נוטל כעת טריטייס קומפ 2.5 בבוקר (אחרי האוכל) + טריטייס 2.5 בערב (גם אחרי האוכל) האם השילוב מקובל ומהם תופעות הלוואי שיכולות להיות מהשילוב הנ"ל

אביב שלום, אין התנגשות של התרופות עם הטיפול להורדת לחץ דם. השילוב בין מירו לאלטרולט עשוי לגרום לתופעת נימנום מוגברת (וכנראה זו מטרת הטיפול), והגברת סיכון לתופעה בשם סרוטונין סינדרום. הסיכוי לתופעה זו נמוך מכיוון שמדובר במינונים מאוד נמוכים, אך כדאי שתדע לזהות את התופעות: חוסר שקט, רעד והתכווצויות שרירים לא רצוניות, עלייה בטמפ' הגוף, הזעה, עלייה בלחץ דם, בלבול, בחילות, תגובת יתר של הרפלקסים, ועוד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות