תרופות ועיפות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/04/2014 | 20:10 | מאת: רות

בעלי בן 83 בעברוצינטורים ניתוח מעקפים והפרעות קצב מקבל טריטיס 5מ"ג פרוקור 200 מ"ג קרדילוק 10 מ"ג ומונולונג 60 מ"ג בנוסף הוא מקבל קרטיה פלאויקס נקסיום רפאגליניד גנוביה קיו10 100מ"ג אומגה 3 הבעיה שהוא ישן הרבה במשך היום נרדם בהרצאות. מול הטלביזיה ופעמים אפילו בהצגות וקונצרט השאלה האם יש משהו בתרופות או בשילוב שביניהם קראתי שצריך להתאים מינונים של תרופות לגיל .הכמויות הנ"ל נלקחות כך כבר כמה שנים

רות שלום, אכן צריך להתאים תרופות לגיל, וחשוב, בעיקר בקשישים להימנע כמה שאפשר מריבוי תרופות (polypharmacy). השילוב המדאיג הוא בין קרדילוק לבין פרוקור שעלול להוביל לירידה בלחץ דם ובקצב הלב, ומחייב מעקב על ערכים אלה ולעיתים התאמת מינונים. ייתכן שמשילוב זה נובעת העייפות וייתכן ויש סיבה אחרת. מומלץ בירור רפואי לעייפות והתייעצות עם רופא מומחה או ייעוץ תרופתי מקיף לגבי הטיפול התרופתי הנוכחי של בעלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות