שום מרוכז

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/04/2014 | 20:06 | מאת: אנונימי

שלום . סבי בן ה-80 לוקח תרופות ללחץ דם, הורדת כולסטרול, פרוביוטיקה ועוד. רצינו לדעת האם כדאי לקחת שום מרוכז - במידה וזה לא יוריד את לחץ הדם יותר מידי, או את הכולסטרול הרע יותר מידי.

שלום, אין מניעה שסבך יצרוך תכשיר שום, בתנאי שהוא לא נוטל מדללי דם. הוא יכול להתחיל במינון נמוך ולבדוק את השפעת התכשיר. במידה ואין תופעות לוואי, ניתן להעלות בהדרגה את המינון. ליאת

05/04/2014 | 19:05 | מאת: אנונימי

שכחתי לציין כי סבי לוקח גם מדללי דם. מיקרופירין-100 מיליגרם פעם אחת יום. למה, מהי ההשפעה של מדללי הדם על השום המרוכז? בכל זאת- מה שהוא יהיה אמור לקחת - שום מרוכז 650 מ"ג-טבליה אחת. אז האם מותר או אסור? אילו תופעות לוואי יכולות להיות?

שלום, שום בעצמו מדלל דם וחוששים מאפקט מצטבר. מכיוון שמדובר בקשיש, כדאי להתייעץ עם רופא לפני שמשלבים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות