תרופה אנטיאלרגית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/04/2014 | 15:59 | מאת: נדין

אני נוטלת תרופה אנטיאלרגית באופן קבוע ומשאף המונע אסטמה.. האם צריך להפסיק לקחת תרופות אלה כמה חודשים לפני היריון?? או בזמן נטילת חומצה פולית לפני ההיריון??

נדין שלום, חשוב שתצייני במדויק את שם התרופות. ליאת

12/04/2014 | 22:20 | מאת: נדין

שמות התרופות - מיזולן. והמשאף קיו-ואר 100 אוטוהלר. תודה מראש.

נדין שלום, לגבי מיזולן, אין מספיק מידע על בטיחות השימוש בהריון, ולכן זה נתון לשיקול דעתו של הרופא (שיקול של תועלת פוטנציאלית כנגד סיכון פוטנציאלי). אם זה מתאפשר, ניתן להחליף לאנטיהיסטמין ותיק יותר שיש לגביו יותר נתונים. לגבי המשאף, טיפולים באסתמה לא מפסיקים בהריון. גם כאן אין מספיק נתוני בטיחות. נתונים על נזקים פוטנציאליים מתייחסים רק למינונים גבוהים. התייעצי עם רופאך לגבי שימוש במשאף זה או החלפה למשאף אחר שמכיל חומר תרופתי שלגביו יש יותר נתונים בהריון. כמו-כן, מומלץ להתייעץ עם מרכז ייעוץ טרטולוגי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות