UTI

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/04/2014 | 09:31 | מאת: חנה

הילדה שלי בת 4. אובחנה במיון כסובלת מדלקת בדרכי השתן. לאחר שקיבלה במיון מנת רוצפין לכיסוי יממה, הרופא נתן מרשם לצפוויט במינון 1500 מג ליום ל10 ימים. שוקלת 20 קג. הגיוני?! אם כן מתי רצוי ליטול.

חנה שלום, המינון תלוי בחומרת הזיהום. לזיהום חמור או כשיש מעורבות של הכליות בזיהום, ניתן לתת גם מינונים גבוהים יותר. לדלקת פשוטה ולא מסובכת, המינון מעט גבוה. אין הנחיות נטילה מסוימות. אם מדובר בנטילה של 3 פעמים ביום, יש לקחת כל 8 שעות. אם מדובר בנטילה של 4 פעמים ביום, יש לקחת כל 6 שעות. אם יש כאבי בטן, ניתן לקחת אחרי אוכל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות