ברזל לתינוקות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/04/2014 | 09:20 | מאת: ורוניקה

שלום, התינוקות שלי בני כ-7 חודשים ומקבלים טיפות ברזל 6 ליום. הם אוכלים במהלך היום אוכל טחון כ-2 ארוחות והשאר יונקים לרב. מדי פעם השלמה עם סימילק. יש להם לפעמים צואה כמו גללים עגולים (גולגלכים) לא רכים במיוחד. אני גם שמה לב שהם מתאמצים ללחוץ ולפעמים סובלים מזה ומגזים... עדיין. מכיוון שהם מקבלים את הטיפות בערב, במקלחת, זה גם מפריע להם בשינה ובהרדמות.

26/04/2014 | 09:24 | מאת: ורוניקה

זה נראה כעצירות לדעתי. האם יש דרך למנוע זאת? טיפות אחרות למשל? שמעתי על שיטת מיץ של עגבניות. כדאי לנסות בגיל כזה? תודה מראש

ורוניקה שלום, גיל 7 חודשים הוא מוקדם לעגבניה, אבל התייעצי על כך עם אחות טיפת חלב. ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי תכשיר ברזל חלופי (מגיע בסירופ). ניתן להוסיף לפירות המרוסקים של התינוקות מעט מחית שזיפים מיובשים של גרבר או לתת תכשיר תרופתי בשם נורמלקס, המותר לשימוש מגיל חצי שנה ועוזר ל"ריכוך" היציאות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות