התרופות שאני לוקח

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/05/2014 | 18:11 | מאת: ארנון גוטפלד

לפני כשבועיים התחלתי לראות כפול בעין אחת. אובחנתי כלוקה בשיתוק בשריר הראייה מספר 3 , ונאמר לי זה יחלוף כעבור מספר שבועות. הריני נוטל מספר תרופות , וחשבתי שאולי יש קשר בין הדברים, וגם כשנבדקתי הרופאים הופתעו לראות שיש תרופות סותרות. להלן התרופות שאני נוטל מדי יום: בבוקר : 1. אופרדקס 20 מ"ג נגד צרבת. 2. מיקרוספירין (אספירין) 20 מ"ג . 3.קלופידקסל 75. 4. לרקפרס נגד לחץ דם 10 מ"ג. בערב : 1. קרסטור (או סטטור) 10 מ"ג. 2. מטפורמין 850 מ"ג. אודה מאוד לתגובתכם המהירה לגבי אפשרות לשינוי הדברים. בתודה ובברכה ארנון גוטפלד

ארנון שלום, קיימת אינטראקציה בין אומפרדקס לקלופידוקסל. כנראה שהמשמעות הקלינית של אינטראקציה זו היא מועטה. לגבי אומפרדקס יש דיווחים ספורים לגבי דלקת בעצב הראיה. לגבי קרסטור יש דיווחים על הפרעה בראיה כנראה על רקע חולשה של שרירי הראיה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות