לוסטרל והשמנה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/05/2014 | 02:14 | מאת: נעם

שלום מזה כמעט שנתיים שאני מטופל בלוסטרל 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. מבחינת התקפי פאניקה המצב בהחלט השתפר, אין כמעט, אך חרדה עדיין קיימת. בתחילת הטיפול קיבלתי ריספונד לחיזוק הלוסטרל (בהמשך היה ניסיון גם למיקטל במקום הריספונד), אך הפסקתי את זה לאחר כמה חודשים (רציתי להימנע ככל האפשר מריבוי תרופות, וכן בגלל אסוסיאציות מריספרדל שקיבל בן משפחתי) כמו כן בגלל בעיות שינה קיבלתי מירו במינון נמוך, אך הפסקתי אותו לפני כחודשיים. מאז תחילת הטיפול (קרוב לשנתיים) עליתי במשקל בערך 10-15 קילו. רציתי לשאול: א. מה הסיבה שהלוסטרל גורם לעליה במשקל? האם זה פוגע בחילוף חומרים? משפיע על מערכת כלשהי בגוף? או שזה נטו בגלל תאבון היתר שבא עם התרופה? ב. כנ"ל לגבי מירו. ג. האם מעבר לעניין של עליה במשקל, יש משהו בתרופות הללו שגורם לקושי בירידה במשקל על אף הפחתה באוכל וביצוע פעילות גופנית? או שעדיין זה קשור אך ורק לכמות האכילה בגלל התאבון? ד. שאלה זו כמובן לא במקום ייעוץ פרטני אצל רופא, האם כשלוסטרל 100 מ"ג לא פתר לגמרי את בעיות החרדה והמחשבות הטורדניות, אלו אופציות מומלצות יותר? העלאת מינון? (ניסיתי לתקופה קצרה, ללא השפעה ממשית), תרופה נוספת לחיזוק הלוסטרל? החלפה למשפחה אחרת (SNRI)? או טיפול מסוג אחר? תודה רבה

נעם שלום, תרופות נוגדות דיכאון עשויות להשפיע על המשקל. לגבי לוסטרל ישנם דיווחים גם על עלייה וגם על ירידה במשקל. לגבי מירו, תופעת הלוואי הנפוצה ביותר היא עלייה במשקל, והיא משמעותית יותר מלוסטרל. גם ריספונד עשויה לגרום לעלייה במשקל. הסיבות אינן ידועות בוודאות. ייתכן ומדובר בהצטברות נוזלים בגוף, עלייה בתיאבון עקב השיפור במצב המנטלי או הפחתת פעילות גופנית עקב עייפות. ייתכן גם, כי השילוב של מספר תרופות גרם לכך. כדאי לבדוק שאכן ביצעת הפחתה בצריכת הקלוריות. לעתים יש חשק מוגבר לפחמימות שהן עתירות קלוריות. ניתן למלא יומן מעקב של מה שאכלת כדי לוודא שאכן הפחתת במזון. מומלץ להתייעץ עם תזונאי/ת. לגבי סעיף ד. סוג הטיפול נקבע ע"י הרופא, בהתאם לתגובה קלינית, תופעות לוואי, מחלות רקע, היענות, והיסטוריה של תרופות שנוסו. בהתאם למה שדיווחת (חוסר היענות לטיפול של יותר מתרופה אחת, תופעת לוואי מציקה, וחוסר תגובה מספקת), ייתכן והרופא יבחר להחליף תרופה. בהצלחה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות