התוויית נגד ל-NSAIDs

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/05/2014 | 10:36 | מאת: רחל

שלום רב, יש לי אוסטאוארטריטיס ורופאת הכאב המליצה לי לשלב סלקוקס או ארקוקסיה עם משככי הכאבים שאני מקבלת כעת. מבחינתה שתי התרופות עשויות לעזור ויש לנסות כל אחת מהן בנפרד ולבדוק אם אחת מהן תקל על הכאב במפרק. מאחר ויש לי רגישות לסולפה, רציתי לשאול אם יש התויית נגד כזו לשתי התרופות הללו. רופאת הכאב לא היתה בטוחה. היא אמרה "לא" ואח"כ אמרה "אולי..." אז רציתי לבדוק בעצמי כדי להיות בטוחה שאין התוויית נגד. תודה רבה. רחל

רחל שלום, סלקוקס אסורה לשימוש באנשים הרגישים לסולפה בגלל שהמבנה הכימי שלה הוא דמוי סולפה. לארקוקסיה אין התווית נגד ברגישים לסולפה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות