התכווצויות שרירים ברגליים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/05/2014 | 09:44 | מאת: לינדה

שלום, אני סובלת מזה מס חודשים מהתכווצויות שרירים ברגליים בעיקר בלילה בזמן השינה. ההתכווצויות מעירות אותי בלילה ומידי לילה זה קורה יותר ויותר...לאחרונה כ 7-8 פעמים בלילה בשני הרגליים. ההתכווצות הינה בשוק ולא בכף הרגל. בעבר נימצא שיש לי חוסר בויטמין D בצורה משמעותית והומלץ לי על נטילת תרופות...מה שלא עשיתי. האם יכול להיות קשר בין השניים? ובכלל...מה ניתן לעשות על מנת למנוע תופעה כואבת זו בעיקר משום שזה קורה ככ הרבה פעמים בלילה אחד גם קשה לחזור לישון וגם בבוקר הרגליים מאוד מאוד כואבות (השריר). תודה מראש על תגובתך

לינדה שלום, בגלל תדירות וחומרת הבעיה מומלץ לפנות לרופא ולבדוק אם יש מחלת רקע שגורמת לבעיית התכווצות השרירים. כנראה שאין קשר לחוסר בויטמין D, אך כדאי לקחת תוסף ויטמין D ולטפל בחוסר זה. יש מספר סיבות להתכווצויות ברגליים: מחלות רקע מסוימות, תרופות כרוניות מסוימות, חוסר באיזון המלחים בדם (מגנזיום, אשלגן, ועוד), הפרעה עצבית, התייבשות. ללא מרשם רופא, ניתן ליטול תוספי מגנזיום לפני השינה שיכולים להקל על חומרת ותדירות התופעה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות