סירקדין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/05/2014 | 00:17 | מאת: דוב

שלום בן 40 עקב הפרעה בתזמון השינה קיבלתי מרופא שינה סירקדין וכן אמביאן. ברצוני לשאול: 1. מה הסיבה שסירקדין נקרא תרופה? זה הרי משווק כתוסף בבתי טבע בחו"ל ללא מרשם, ובשלל מינונים. 2. האם העובדה שסירקדין זה 2 מ"ג בעוד התוסף שמשווק (מלטונין) נמכר במינונים של 3 ו 5 מ"ג ואף יותר, אומר שהשפעתו נמוכה מהם? 3. אם נניח אני נרדם בשעות 4-5 בערך, ואני רוצה להירדם מוקדם יותר, האם יש לעשות זאת בהדרגה, כלומר להקדים בשלבים את שעות השינה או שאפשר בפעם אחת להקדים בכמה שעות? 4. האם יש חשש להתמכרות בסירקדין? כשמפסיקים את זה חוזרים למצב שהיה או שהפרשת המלטונין בגוף חוזרת לתקנה? תודה רבה

דוב שלום, סירקדין לא רק נקראת תרופה, היא משווקת בארץ כתרופת מרשם. הסיבה לכך נעוצה בכך שמדובר בהורמון בעל פעילות רפואית מוכחת. מכיוון שהפיקוח על מוצרי טבע הוא שונה מהפיקוח על תרופות, קשה להשוות ביניהם. אף אחד לא מוודא שהמינון הרשום על האריזה, הוא המינון שבאמת קיים בכל כדור וכדור של תוסף התזונה. נטילת סירדין נעשית אחרי אוכל כשעה-שעתיים לפני המועד הרצוי לשינה אין צורך להקדים בהדרגה את שעת השינה. אין עדויות לכך שיש בעיה להפסיק את הטיפול במלטונין באופן חד. אין צורך בהפסקה הדרגתית. סירדין רשומה בארץ לשימוש מגיל 55 ומעלה, ולכן תצטרך אישור מיוחד לרכוש אותה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות