אלטרולט בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/05/2014 | 15:22 | מאת: מילה

שלום רב, הנני בשבוע 23 להריון ולוקה באנקילוזינג ספונדיליטיס. עד ההריון טופלתי בזריקה ביולוגית. בערך בשבוע 12 התחילו שוב הקשיון והכאבים. אקמול ואופטלגין עוזרים לכמה שעות בלבד. לאחר זריקת דפו מדרול שלא השפיעה פניתי לרופא כאב שרשם לי אלטרולט 10 מ"ג. ישנה הטבה גדולה אך הקשיון והכאבים עדיין קיימים אם כי בצורה פחותה בהרבה. במאמץ קל של הליכה או עמידה המצב מחמיר ומדי פעם עדיין נזקקת לאקמול/אופטלגין. ברצוני לדעת עד איזה שלב בהריון אפשר לקחת מינון זה של אלטרולט והאם אפשרי עד סוף ההריון, כולל בהנקה. האם יהיו לכך השלכות כלשהן על היילוד? האם מותר מינון של 2 כדורים ביום (20 מ"ג)? רופא הכאב אמר שלמיטב ידיעתו אפשרי לקחת עד סוף ההריון גם במינונים גבוהים יותר אך המליץ שאתייעץ. אודה מאוד לתשובתך.שלום רב, הנני בשבוע 23 להריון ולוקה באנקילוזינג ספונדיליטיס. עד ההריון טופלתי בזריקה ביולוגית. בערך בשבוע 12 התחילו שוב הקשיון והכאבים. אקמול ואופטלגין עוזרים לכמה שעות בלבד. לאחר זריקת דפו מדרול שלא השפיעה פניתי לרופא כאב שרשם לי אלטרולט 10 מ"ג. ישנה הטבה גדולה אך הקשיון והכאבים עדיין קיימים אם כי בצורה פחותה בהרבה. במאמץ קל של הליכה או עמידה המצב מחמיר ומדי פעם עדיין נזקקת לאקמול/אופטלגין. ברצוני לדעת עד איזה שלב בהריון אפשר לקחת מינון זה של אלטרולט והאם אפשרי עד סוף ההריון, כולל בהנקה. האם יהיו לכך השלכות כלשהן על היילוד? האם מותר מינון של 2 כדורים ביום (20 מ"ג)? רופא הכאב אמר שלמיטב ידיעתו אפשרי לקחת עד סוף ההריון גם במינונים גבוהים יותר אך המליץ שאתייעץ. אודה מאוד לתשובתך.

מילה שלום, התרופה מוגדרת בקטגוריית הריון C. בקטגוריה זו נמצאות תרופות שאין עליהן מספיק מידע על בטיחות השימוש בהריון וניתנות רק אם התועלת עולה על הנזק הפוטנציאלי, על-פי שיקול דעתו של הרופא המטפל. לגבי הנקה, במינון נמוך זה, הסיכון לתופעות לוואי בתינוק הוא נמוך, אך צריך מעקב על כך. לגבי מידע נוסף, מומלץ להתייעץ עם מרכז לייעוץ טרטולוגי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות