פריחה קשה לתינוקת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/05/2014 | 09:48 | מאת: קארין

שלום, לביתי בת השנה הופיעה פריחה לאחר 3 ימים של חום. הפריחה התחילה קלה והחמירה נורא בכל חלקי הגוף כולל פנים וכפות ידיים ורגליים. כל הגוף מכוסה והילדה מתגרדת ובוכה, לא מצליחה לישון בלילה ולתפקד. הרופא טוען שזה ויראלי אבל מה ניתן לעשות על מנת להקל על הילדה?? תודה מראש

קארין שלום, חום ופריחה אצל ילדים הם אופיניים למחלות ויראליות. מכיוון שתופעות אלה יכולות להיות סימן גם למחלות קשות יותר, מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים. אם הרופא קבע שמדובר במחלה ויראלית, תוכלי למרוח על הגוף תרחיץ קלמין, להרגעת הגרד. ישנן גם תרופות מרשם על בסיס אנטי-היסטמין ומיועדות לנטילה דרך הפה (לדוג' פניסטיל טיפות), שתוכלי להתייעץ לגביהן עם רופא הילדים של בתך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות