יובש בפה בשל תרופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/06/2014 | 08:06 | מאת: שאול

שלום רב, בן 56, התחלתי לקחת בימים האחרונים vesicare10 מג, לטיפול בשלפוחית ונראה שאכן יש הטבה.עם זאת תופעת הלוואי (המובטחת בעלון) של יובש חזק בפה אכן מתממשת. האם מומלץ משהו להקהות זאת? היש סיכוי שיעבור מאליו אחרי זמן- מה? אציין שאני גם סוכרתי ורגיש(לא באופן קיצוני) ללקטוז. היש תרופות אחרות עם אפקט דומה לזה של וסיקר עם פחות תופעות לוואי? תודה רבה

שאול שלום, ניתן לנסות להקל על יובש בפה ע"י מציצת סוכריות ללא סוכר, שתיית מים בתדירות גבוהה, שימוש בג'לים, תרסיסים או שטיפות פה המיועדים להקלה ביובש בפה (ביוטן, ג'נג'יג'ל, ועוד). ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי שימוש במינון נמוך יותר של התרופה (קח בחשבון שייתכן והמינון הנמוך לא יהיה יעיל באותה מידה כמו המינון הנוכחי). יובש בפה היא תופעת לוואי משותפת של תרופות לשלפוחית רגיזה, אך ניתן לנסות להחליף לתרופה אחרת ולראות אם התופעה פוחתת. התייעץ בנושא עם הרופא שלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות