פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/06/2014 | 01:02 | מאת: שון

שלום ידוע שמומלץ לקחת פרוביוטיקה כאשר נוטלים אנטיביוטיקה. אך האם הדבר נכון גם כאשר נוטלים נוגדי דלקת (אתופן וכדו')? ובאופן כללי, איזו תקופת שימוש באנטיביוטיקה/נוגדי דלקת (במידה וזה דומה) מצריכה שימוש בפרוביוטיקה? והאם גביע יוגורט ביו רגיל יכול להוות תחליף לתוספים? תודה

שון שלום, נוגדי דלקת אינם פוגעים באוכלוסיית חיידקי המעי הטובים (ובמקרה של נשים, אינם מפירים את המאזן בנרתיק), ולכן אינם מצריכים שילוב של פרוביוטיקה. כשנוטלים אנטיביוטיקה, מומלץ לקחת פרוביוטיקה במהלך כל הטיפול וגם מספר ימים אחרי תום הטיפול. כיום קיימים תכשירים מאוד מרוכזים המכילים כמות גדולה מאוד של חיידקים בתוספת חומרים שמאריכים את שהותם במערכת העיכול ולכן מומלצים יותר מיוגורט ביו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות