הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/06/2014 | 10:53 | מאת: מודאגת

התינוק שלי נולד פג בשבוע 24 היום הוא בן שנה ותשעה חודשים .. יש לו טונס בארבע גפיים .. הוא אוכל טוב מאוד באופן עצמאי ויש לו תיאבון טוב ברוך השם אבל הוא עולה במשקל בכלל .. הוא שוקל רק 7 קילו ... הרופא המליץ לנו בזריקות הורמון הגדילה .. רציתי לשאול אותך על השפעת הזריקות גם מבחינה גופנית וגם קוגנטיבית

שלום, לא ציינת את גובה התינוק ואם יש התאמה של הגובה לגיל. איני יודעת איזה בירור רפואי הוא עבר ולכן אני יוצאת מנקודת הנחה שיש אינדיקציה לטיפול בהורמון גדילה. ברגע שיש אינדיקציה (הצדקה רפואית למתן הטיפול) הרופא שוקל תועלת לעומת סיכונים אפשריים, ורק כשהתועלת גדולה יותר והסיכון הוא נמוך, הוא ימליץ על הטיפול. אין השפעות קוגניטיביות משמעותיות, אך יכולות להיות תופעות לוואי גופניות. אני מצרפת כתובת לעלון לצרכן שבו מפורטות תופעות הלוואי והאזהרות: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Genotropin-Pt_1392883231230.pdf ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות