התכווצויות שרירים - סטטינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/06/2014 | 11:14 | מאת: יוסי

שלום וברכה, אמי, כבת 70, מתפקדת נפלא בכושר מלא, אך סובלת מאד מהתכווצויות שרירים, בעיקר בלילה. בנוסף, בעקבות טיפול בסטטינים, התפתחו כאבי שרירים (בכתף) שפחתו באופן מובהק עם שינוי התרופה. אבקש, אם אפשר, להתייחס לרשימת התרופות שהיא מקבלת, האם יתכן שהתכווצויות השרירים נובעים מהן. כמובן שלא אראה בתשובה משום הנחייה רפואית, אבל לפחות אדע שיש כיוון שכדאי לבדוק בכדי להקל על סבלה. Rosuvastatin 5 מ"ג Ezetrol 10 מ"ג Euthyrox 50 מ"ג Losardex Normiten 25 מ"ג Losec בתודה מראש.

יוסי שלום, התרופות שציינת עשויות לגרום להפרעות שרירים מסוימות. התופעה בולטת בעיקר בסטטין, אך יש דיווחים גם לגבי אזטרול, לוסרטן ולוסק. רוב הדיווחים מדברים על חולשה וכאב שרירים, ובמקרים נדירים יותר פגיעה בתאי השריר. אם אין מחלת כליות, ניתן לקחת תוסף מגנזיום לפני השינה שיכול לסייע במניעת התכווצויות שרירים בלילה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות