מעבר מ XR ל IR

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/06/2014 | 17:42 | מאת: אני

שלום לוקחת סרוקוול XR 50 מ"ג פסיכיאטר אישר לי לנסות לרדת באופן הדרגתי והדגיש שלעשות את זה באופן איטי ונתן לי מרשם ל 25 מ"ג רגיל שאוכל בעתיד גם לשבור. רופא משפחה הציעה לנסות לילה אחד XR 50 ולילה 25 רגיל (אין XR במינון נמוך מ 50)(אין רגיל בפחות מ 25 מג). אבל אני מתעוררת בבהלה באמצע הלילה עם ה 25 ולא ממש ישנה אחרי זה. האם ישנה שיטה טובה ואיטית יותר לעבור מ 50 XR ל 25 רגיל? איך ניתן להגיע לערך ביניים בלי לקבל במכה ערך גדול מדי של תרופה.

שלום, אין תכשיר XR נמוך מ-50 ונוצרת בעיה כי כדור IR של 25 מ"ג לא מכסה את כל הלילה. בעיקרון לא מומלץ לחצות את טבליות ה-IR כי הן מצופות, אך הבנתי שהרופא מעוניין בשלב מסוים שכן תחצי את הכדורים (לשם הפסקה הדרגתית בטיפול). לכן, התייעצי אתו לגבי נטילה של כדור וחצי של 25 מ"ג לפני השינה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות