שאלה חשובה..

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/06/2014 | 23:30 | מאת: טלי

שלום. אני אמא לשתי בנות.. כבר תקופה ארוכה אני סובלת מעייפות מטורפות וחולשות נוראיות. כנראה שאני גם לא ישנה מספיק טוב אבל אני גם סובלת ממש מחולשה מטורפת שהרגליים לא מחזיקות אותי וכל זה נובע מאי תפקוד בחילות והקאות סחרחורות עשיתי לפני כמה חודשים בדיקות כלליות וגילו אצלי כבד שומני וויטמין d נמוך אבל ממש בקטנה לא משמעותי. האם במידה ויש מחסור בויטמין d זה יכול לגרום לחולשות? אני לוקחת גם ברזל יום יום. אשמח מאוד אם תוכלי לייעץ לי מה ניתן לקחת לחיזוק הגוף? איזה ויטמינים ? אשמח לתשובתך המהירה..

טלי שלום, אם אין הסבר מניח את הדעת לעייפות לחולשה (חוסר שינה, עבודה פיזית קשה, וכו'), יש להמשיך בבירור הרפואי במטרה לגלות אם יש סיבה רפואית שמסבירה את התופעות שתיארת. חוסר משמעותי וממושך בויטמין D עשוי לגרום לעייפות ולעיתים אף לדיכאון. מכיוון שעדיין לא ידוע בוודאות מהי הסיבה לחולשה ולעייפות, אמליץ על מולטי-ויטמין שמתאים למגוון אוכלוסיות של אנשים כמו המולטי-ויטמין של פרמאטון. בתכשיר זה יש גם תוספת של ג'ינסנג שמשפר את רמת האנרגטיות ומעורר (לכן יש לקחת אותו בבוקר). אם את סובלת ממחלות כרוניות או מטופלת בתרופות כרוניות, יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות