יובש קשה בגרון (לא בפה)

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/06/2014 | 13:37 | מאת: גלי

שלום רב אני בת 62 ויש לי יובש קשה ומחנק בגרון (לא בפה) כתוצאה מתרופות. כשלוקחת קלונקס 0.5 מ''ל (להרגעה) ולאחר כשעה סטילנוקס 10 מ''ל (לשינה) כאשר אני לוקחת קלונקס לבד זה לא קורה האם יש אפשרות שזה קורה כי יש התנגשות/סתירה בין 2 התרופות? זה מאוד מאוד מציק לי ולא נותן לי לישון. לפעמים אני מצליחה להרדם יחד עם היובש ואחרי השינה זה עובר. לא יודעת אחרי כמה שעות בנוסף אני חולת סוכרת ולוקחת אינסולין וגלוקומין. אבל לא נראה לי שזה מזה כי רק כאשר אני לוקחת את הקלונקס והסטילונקס זה קורה מה ניתן לעשות כאשר מתחיל היובש - אני מאוד סובלת מזה קראתי קצת ברשת: לשתות הרבה, סוכריות מציצה ומסטיק ללא סוכר. האם גלידה או מילקשייק יכולים לעזור אני מאוד מודה לכם

גלי שלום, האם בדקת מה קורה כשאת לוקחת רק סטילנוקס? אם היובש קיים גם כשאת נוטלת רק סטילנוקס, ייתכן ומדובר בתופעת לוואי. שילוב קלונקס וסטילנוקס אינו מומלץ, ובטח שלא בהפרש של שעה. השילוב התרופתי גורם לאפקט מצטבר של דיכוי מערכת העצבים ולהחמרת תופעות הלוואי של התרופות. מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי השילוב. אם התרופות נלקחות זמן ממושך, אסור להפסיק אותן בחדות, אלא רק באישור ומעקב רופא, ובאופן הדרגתי. גלידה יכולה להרגיע זמנית את היובש. ישנם תכשירים ספציפיים ליובש בפה, כמו שטיפות פה או תרסיסים. ליאת

26/06/2014 | 11:15 | מאת: גלי

הייתי מאוד עסוקה את מאוד נחמדה. כשאני לוקחת רק סטילנוקס או רק קלונקס בהפרש גדול אין כמעט יובש בגרון זה כנראה קרה כי לקחתי בהפרש של שעתיים (לא שעה) אני מאוד מודה לך גלית

מנהל פורום תרופות ורוקחות