ליפיטור - האם גורם לאין-אונות ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/06/2014 | 00:49 | מאת: וודי

אני בן 61 לוקח תרופות מסוג אנלדקס 10, מקרופירין 100, אמלופידין 10 ,ליפיטור 40 ונורמיטן 50 מזה 8 שנים. לפני כשנה עברתי מסימבסטטין 40 לליפיטור 40. הנ"ל בעקבות אוטם שריר הלב לפני 8 שנים. אני במצב בריאותי שפיר כולל פעילות גופנית מסודרת 4 פעמים בשבוע. בתקופה האחרונה אני חווה אין-אונות וזיקפה חלשה. אם תוכלי להצביע על אילו מהתרופות הנ"ל הינן כאלו שגורמות לתופעות של אין-אונות וזיקפה חלשה ובאילו כדורים ניתן להחליפם ע"מ להקטין את הנזק בתחום הנ"ל. תודה.

וודי שלום, הפרעות בתפקוד המיני יכולות לנבוע מתרופות, אך גם ממצבי מחלה מסוימים וגם הגיל מהווה גורם. באופן עקרוני, תרופות להורדת לחץ דם (למעט אנלדקס) מקושרות עם פגיעה בתפקוד המיני, וכן גם תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים. אסטרטגיות לטיפול בבעיה הן החלפת התכשיר התרופתי, הפחתת מינון התרופות, והוספת תרופה לטיפול באין -אונות (בתנאי שאין התוויית נגד). מבחינת החלפת תרופות, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בגלל חשיבות הטיפול התרופתי לאחר אוטם שריר הלב. לגבי התרופות שאתה נוטל, נורמיטן נחשבת כתרופה שפחות גורמת לתופעה בהשוואה לתרופות אחרות מאותה משפחה. לגבי ליפיטור, ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי האפשרות לחזור לטיפול בסימבסטטין שלטענתך בזמן שנטלת אותו לא סבלת מהבעיה. יש לשקול לבדוק אם יש גורמי רקע או סיבות אחרות, מלבד הטיפול התרופתי, שיכולות לגרום לבעיה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות