השוואה בין ווגיפם לאובסטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/06/2014 | 09:23 | מאת: גל

אני בת 70. מסיבות שונות יצא לי לבקר לאחרונה שני רופאי נשים. אחד המליץ בחום להשתמש בווגיפם והשני על שימוש באובסטין. לפי הבנתי שניהם מכילים אסטרדיול. מה ההבדל ביניהם מלבד נוחות השימוש?

גל שלום, שני התכשירים מכילים נגזרת אסטרוגנית ויעילים באותה מידה לסימפטומים של יובש ואי-נוחות וגינליים. וגיפם נחשב נוח יותר לשימוש, אך כל רופא בוחר תכשיר על-פי ניסיונו עם התכשירים השונים, כשנלקחים בחשבון מאפיינים של המטופלת. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות