התייעצות לגבי מינון מוקסיפן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/06/2014 | 09:28 | מאת: רותם

שלום רב, אני בת 27, מזה כ-4 ימים אני מטופלת בזינט 500 נגד דלקת בדרכי השתן. מאחר ואין שינוי בכאבים ולאחר שהחלו גם כאבי במותניים בנוסף לכאבים בבטן התחתונה, פניתי לטרם אתמול בערב ושם החליט הרופא לשנות לי את האנטיביוטיקה למוקסיפן במינון של 1000 מג שלוש פעמים ביום למשך שבוע. בטופס השחרור כתוב כי הטיפול ניתן מחשש לדלקת בדרכי השתן/ כליות. ולי הרופא הסביר שזה במקום לתת את האנטיביוטיקה לוריד. אשמח לדעת האם המינון הגיוני ולא מוגזם? אפילו הרוקח קצת הופתע מהכמויות. אשמח לתשובה בהקדם, רותם

רותם שלום, קיימים מצבים המצדיקים מינון של מוקסיפן 1 גרם שלוש פעמים ביום. זהו מינון גבוה, אך מקובל במצבים מסוימים. מה שמטריד אותי זה שהטיפול במוקסיפן הוא פחות מקובל במצב של זיהומים בדרכי השתן או בכליות. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה שלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות