תוסף ליציאות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/06/2014 | 14:55 | מאת: רונן

שלום מה ההבדל בין התכשירים קונסיל לנורמלקס? אני מבין שקונסיל זה גם בריא בגלל הסיבים, האם גם לנורמלקס גם יש ייתרונות בריאותיים או שזה פשוט תכשיר לעצירות? האם ניתן ומומלץ ליטול קונסיל ו/או נורמלקס באופן קבוע? אציין שאין לי עצירות משמעותית, אך היציאות לא רכות, לעיתים עלי להתאמץ, וכן אני סובל קצת מטחורים. תודה

רונן שלום, קונסיל הוא תכשיר סיבים, הסופח נוזלים, מגדיל את נפח הצואה וגורם ליציאה (היציאות רכות יותר). נורמלקס הוא תכשיר כימי (PEG), המונע ספיגה של מים מהצואה אל הגוף, ובכך מעלה את נפח הצואה וגורם ליציאה (היציאות רכות יותר). הסיבים שיש בקונסיל כמעט שאינם נספגים מהמעי ולכן אין להם יתרון תזונתי, בדומה לנורמלקס. על-פי הידוע כיום תכשירים אלה נחשבים בטוחים לשימוש ממושך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות