תיקון נזקים בעור עקב שימוש מוגזם באלוקום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/06/2014 | 10:49 | מאת: אילנית

מרחתי את בתי כשהיתה בת שנה בקרם לחות 500 מ"ל שלתוכו שפכתי 2 בקבוקונים של אלוקום 0.1%. בכל פעם שחזרתי לרופאה קיבלתי את אותו הטיפול וכך זה נמשך במשך חודשים רבים. האם אפשר לתקן את הנזקים שנעשו לעור שלה ?

אילנית שלום, בשלב ראשון חשוב להפסיק את הטיפול הסטרואידי. כשהטיפול בסטרואידים היה קצר יחסית ייתכן שהאטרופיה שנוצרה בעור תהיה הפיכה עם הזמן (למעט סימני מתיחה שהינם קבועים). שלמות העור חשובה ולכן אם יש פגיעה במבנה העור מומלץ לפנות לרופא עור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות