תרדיפרון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/06/2014 | 15:35 | מאת: יפה

שלום , ברצוני לשאול אם נטילת כדור ברזל - תרדיפרון עשוי לגרום לשתן בצבע אדמדם. צבע הכדור הוא ורוד כהה. מצוין בעלון שהצואה עשויה להיות שחורה אבל לא מצוין דבר בקשר לצבע השתן. חששתי שזה דם תודה

יפה שלום, לא נתקלתי בדיווח על תופעת לוואי של צביעת שתן בהקשר של תרופה זו, ולכן מומלץ לבצע בירור רפואי. ייתכן ומדובר בצבע מהטבליה, אך כאמור לא מצאתי דיווחים על כך. שתן יכול לקבל צבע אדום בעקבות אכילת סלק, נטילת כדורי סדורל (ותרופות נוספות), במהלך מחזור חודשי, אך גם בעקבות דם בשתן ולכן מומלץ לבדוק את הנושא אצל רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות