התרופה איבופרופן - איבופן 400

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/07/2014 | 13:33 | מאת: הילה רשף

אמא שלי, אשה בת 85, סובלת מזה זמן רב מכאבים בזרועות. כאבים אלו מונעים ממנה להשתמש בידיים, לחוסר יכולת לישון בלילה ובגדול ממרר לה את החיים. רופאת המשפחה שלה נתנה לה היום ה-1.7.14, את תרופת האיבופן 400, אך אמא שלי טוענת, אחרי לקיחת פעם אחת של התרופה, כי התרופה אינה עוזרת לה. אני שואלת: כמה זמן לוקח עד שהתרופה מתחילה להשפיע?, אני יודעת כי יש גם איבופן 600, מה ההבדל? אם היא קיבלה איבופן 400, היא יכולה לדרוש את ה- 600? לאיזו תרופה התרופה הזאת דומה?

הילה שלום, איבופן 400 היא תרופה נגד דלקת וכאבים, המכילה איבופרופן במינון 400 מ"ג. התרופה הזו מקבילה בעצם לשני כדורי נורופן או אדויל. איבופן 600 מכילה את אותו החומר הפעיל, אך במינון 600 מ"ג והיא נמכרת רק במרשם רופא. אפקט להקלת כאבים ניתן להרגיש מהכדור הראשון, אך לקבלת אפקט אנטי-דלקתי צריך מספר ימים. אם אחרי יומיים-שלושה אין הקלה, ניתן לפנות לרופא להתייעצות נוספת. בחירת הטיפול המתאים נעשית על סמך האבחנה אך גם מתחשבת במצב הרפואי ובגיל. ליאת

01/07/2014 | 18:15 | מאת: הילה רשף

ליאת איבגי, בשמי ובשם אמא שלי, המון תודה על המידע לגבי האיבופן. עזרת לנו.

מנהל פורום תרופות ורוקחות