לישמניה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/07/2014 | 13:05 | מאת: מרווה

ליאת שלום, אני חוושת שנעקצתי ע" י זבוב החול. יש לי פצע ביב שנרטה כמו עקיצה גדולה של יתוש אבל כבר שבועיים אין שיפור וזה נרטה באותו מצב. יש לי חשש שנעקצתי ויש לי לישמניה כי ביקרתי בישוב צופים שבו ידועים מקרים של לישמניה. האם יש טיפול למחלת עור זו? מה את מציעה לי למרוח והאם זה מסוכן אם משאירים את זה ככה ללא טיפול? אני די מודאגת.

מרווה שלום, מומלץ לפנות לרופא עור לאבחנה וודאית של הנגע. במידה ואכן מדובר בלישמניאזיס, הרופא ירשום על-פי שיקול דעתו, טיפול בהתאם. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות