דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/07/2014 | 01:50 | מאת: שירי

שלום ליאת, אני בת 18 ויש לי עצירות והלכתי לפני שנה בערך לרופא בגלל הנושא הזה והוא נתן לי תרופה מסויימת (לא זוכרת את השם) והשתמשתי בה רק שבוע וזה לא עזר לי בכלל ואז העצירות הולכת וחוזרת כל פעם מה דעתך אם אשתמש בשמן פרפין? ואם את לא ממליצה אז מה את ממליצה כתרופה לעצירות?

שירי שלום, אני לא ממליצה על שימוש בשמן פראפין. ניתן להשתמש בשמן פראפין לפרק זמן קצר כשיש טחורים או פיסורה, אך לא לעצירות בלבד. אם אין סיבה רפואית ידועה לעצירות, הטיפול הוא צריכת סיבים מוגברת בשילוב עם שתיה מרובה. פעילות גופנית מתונה כמו הליכה, יכולה גם לגרום לתנועתיות במעיים. מבין התכשירים לעצירות, חשוב להבדיל בין תכשירים משלשלים המיועדים לשימוש קצר טווח, לבין תכשירים המבוססים על סיבים ויכולים להילקח גם תקופות ממושכות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות