התיעצות לגבי טיפול תרופתי לתופעות גיל המעבר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/07/2014 | 10:43 | מאת: רינה

שלום רב טופלתי בלוויאל לתופעות גיל המעבר (גלי חום, יובש בנרתיק, חוסר חשק מיני). עקב פוליפ ברחם הומלץ לי להפסיק עם הלוויאל. הומלץ לי לקחת ויפאקס 37.5 ונאמר שזה מטפל בכל התופעות הנ"ל. כאשר קראתי את המידע על התרופה באינטרנט הבנתי שהיא פסיכיאטרית ותופעות הלוואי שלה בין השאר - הורדת החשק המיני. האם ההמלצה שקיבלתי טובה? אין לי כל בעיה של דכאון וחרדות וכו'.

רינה שלום, התרופה ויאפקס משמשת לטיפול בדיכאון. לעיתים נותנים אותה לטיפול בגלי חום של גיל המעבר, אך זוהי לא התוויה רשומה של התכשיר. מאחר וכנראה שטיפול הורמונלי חליפי (ליוויאל ותרופות דומות) לא מתאים במצבך, ניתן לנסות טיפול בויאפקס. ליאת

14/07/2014 | 23:41 | מאת: רינה

הבנתי מדבריך שאפשר להשתמש, אך קראתי שתופעות הלוואי הן הזעה, ירידה בחשק המיני, עוד, אז מה התועלת? וכן האם אין סכנה של פיתוח תלות של הגוף? תודה להתייחסותך. רינה

מנהל פורום תרופות ורוקחות