המצאות תרופות בחום-האם פסולות לשימוש?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/07/2014 | 14:05 | מאת: אניה

שלום.היום קניתי תרופות והשארתי אותם למשך שעתיים באותו בחום של השמש.בין התרופות היו טיפות עיניים,קל בטן,אדוויל,אופטלגין,לוסק,קלמנרבין,אוטרימר,ריזלט,לנטון,לורסטין,ועוד.אני רוצה לדעת אם יש סיכון כלשהו לשימוש לאחר שהיו זמן רב כלכך ברכב?אודה על פירוט כי בנתיים איני יודעת מה לעשות בנדון.אודה לך מאוד על תשובה.תודה רבה מראש.

אניה שלום, תרופות ששהו בחום גבוה או לפרק זמן ממושך בטמפרטורה הגבוהה מזו המצוינת בהוראות האחסון שלהן, לא ניתנות לשימוש. החום הגבוה עשוי להאיץ את תהליך פירוק החומר הפעיל התרופה ולהפחתה ביעילותה. בתרופות מסוימות נוצרים חומרים רעילים כתוצאה מתהליך הפירוק. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות