מחזור תוך כדי לקיחת גלולות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/07/2014 | 04:28 | מאת: נטשה

שלום. אני לוקחת גלולות על בסיס קבוע מזה שנים. השבוע חליתי בקלקול קיבה המלווה בהקאות ושלשולים. בכדי להקל על הכאב הרופא נתן לי מרשם לכדור העוזר בכאבים של התכווצויות המעי. יום אחרי שהחלמתי קיבלתי מחזור... שאלתי היא: איך זה יכול להיות שקיבלתי מחזור כאשר נטלתי את הגלולות תוך כדי היותי חולה..? האם הכדור שנתן לי הרופא מבטל את הגלולות? מה עליי לעשות?

נטשה שלום, לא ציינת את שם הגלולות ואת שם התרופה שנטלת. האם מדובר בהכתמה/דימום קל או שמדובר בדימום של מחזור? אם שלשלת בטווח של 3 שעות אחרי בליעת הגלולות במשך מספר ימים או שכחת גלולות, ייתכן שתקבלי מחזור בעקבות זה. לעיתים מתרחשות הכתמות של דם (ולא דימום) כשנוטלים גלולות בעלות מינון אסטרוגן נמוך לאורך זמן, וזה לרוב סימן לכך שצריך להחליף את הגלולות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות